Print Friendly and PDF

Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Μελιτζάνες πανέ

Χορταστικό και πολλά υποσχόμενο…
Ένα ορεκτικό ΜΕ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ!!

DSC_0046

Υλικά
μελιτζάνες
ελαιόλαδο
αλάτι
αλεύρι
αβγά
φρυγανιά
τυρί φέτα σε μπαστουνάκια
διάφορα κασέρια σε φέτες

καλαμποκέλαιο ή ελαιόλαδο για το τηγάνι

Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε ριγωτά τις μελιτζάνες μας.
Τις κόβουμε στο μάκρος σε μέτριες φέτες.
Αν θέλουμε,τις τηγανίζουμε και τις βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας
να στραγγίσουν το περιττό λάδι.
Διαφορετικά,τις αραδιάζουμε σε ταψί,τις αλατίζουμε και τις λαδώνουμε
ελαφρά και από τις 2 πλευρές με ένα πινελάκι.
Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς με
αντιστάσεις πάνω-κάτω μέχρι να μαλακώσουν καλά,περίπου 20 λεπτά.
Στο διάστημα αυτό τις γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά.

DSC_0042

Αφού ψηθούν,τις αφήνουμε να σταθούν και να κρυώσουν.
Στη συνέχεια,βάζουμε σε πιάτο μια φέτα μελιτζάνας και αραδιάζουμε
επάνω λίγο κασέρι και λίγη φέτα.

DSC_0035

Καλύπτουμε τα τυριά με μια ακόμη φέτα μελιτζάνας.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όσα κομμάτια θέλουμε.

DSC_0036 

Περνάμε τις γεμισμένες μελιτζάνες από αλεύρι,αβγό και φρυγανιά,
ενώ στη συνέχεια τις περνάμε ξανά μόνο από αβγό και φρυγανιά.

DSC_0037

Ακουμπάμε σε μεγάλο πιάτο και βάζουμε στο ψυγείο για όσο περισσότερο
μπορούμε,να σφίξει  καλά το πανάρισμα.

DSC_0038

Σε τηγάνι ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες
να πάρουν χρώμα και από τις 2 μεριές.

DSC_0042


DSC_0043

Σερβίρονται ζεστές και φρεσκοτηγανισμένες.

DSC_0057

1 σχόλιο:

  1. Εντυπωσιακό, χορταστικό και πολύ νόστιμο!!!
    Ξεχωριστό όλο το "πακέτο"!!!!
    Μπράβο για την παρουσίαση της συνταγής!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...