Print Friendly and PDF

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Σάμαλι τέλειο

Σιρο……φτιάξτε το!!!

Σάμαλι τέλειο!  

Υλικά
1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
1 1/2 κούπας σιμιγδάλι ψιλό
1 1/2 κούπας ζάχαρη
1 1/2 κούπας χυμό πορτοκάλι ή γάλα ή γιαούρτι στραγγιστό
1/2 κ.γ. μαστίχα Χίου
1 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. baking powder


για το σιρόπι
2 1/2 κούπες ζάχαρη
1 1/2 κούπας νερό
2 κ.σ. χυμό λεμονιού

αμύγδαλα ασπρισμένα για να στολίσουμε τα κομμάτια ή αμυγδαλάκι φιλέ


Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μούλτι τη ζάχαρη με τη μαστίχα.

DSC_0002

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μπολ και ανακατεύουμε με σύρμα  να ενωθούν.

DSC_0003

Απλώνουμε το μείγμα σε ταψί με διαστάσεις  33x22 εκ. και αφήνουμε να
σταθεί  και να φουσκώσει για 3 ώρες.

DSC_0006

Χαράζουμε σε κομμάτια και βάζουμε πάνω στο κάθε κομμάτι ένα αμύγδαλο
ή πασπαλίζουμε με αμυγδαλάκι φιλέ.

DSC_0016

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C με αντιστάσεις
πάνω-κάτω στη μεσαία σχάρα για περίπου 30-40 λεπτά.
Λίγο πριν βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο,βάζουμε όλα τα υλικά για
το σιρόπι σε κατσαρόλα και τα βράζουμε για 5 λεπτά (μετράμε από την
ώρα που αρχίζει ο βρασμός).

DSC_0004

Σιροπιάζουμε το ζεστό γλυκό,αμέσως μόλις βγει από το φούρνο,με το
επίσης ζεστό σιρόπι.

DSC_0018

Αφήνουμε να το τραβήξει όλο και να κρυώσει.

DSC_0019

Σερβίρουμε.

DSC_0095

Συνταγή από τη φίλη μου Πόπη.

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...