Print Friendly and PDF

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Cheesecake μοναδικό!

Μην ψάχνετε άδικα,δεν υπάρχει καλύτερο!!!

DSC_0058  

Υλικά

για τη βάση
2 πακέτα μπισκότα ΠΤΙ ΜΠΕΡ αλεσμένα
200 γρ. ΒΙΤΑΜ μαλακωμένο
2 χούφτες αμύγδαλα καβουρδισμένα χονδροκομμένα με τη φλούδα

για τη γέμιση
500 γρ. τυρί κρέμα ή ανθότυρο ή mascarpone
250 γρ. φυτική σαντιγί ή ένα μεταλλικό κουτάκι morfat
1 φάκελο σαντιγί garni
200 ml γάλα
2 φακελάκια ζελέ με γεύση ανανά ή λεμόνι (φτιαγμένο με το μισό νερό της
συνταγής που γράφει το πακέτο δηλ.1 κούπα ζεστό και 1 κούπα κρύο)

για την επιφάνεια
1 φακελάκι ζελέ φράουλας (φτιαγμένο πάλι με το μισό νερό της συνταγής του πακέτου)
50 ml σιρόπι φράουλας ή μαρμελάδα φράουλα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε μπισκότα,βούτυρο και αμύγδαλα.

DSC_0008   

Στρώνουμε το μείγμα στη βάση μιας κουμπωτής βαθιάς φόρμας με
διάμετρο 26-27 εκ.,πατώντας καλά με το χέρι.

DSC_0009

Βάζουμε στο ψυγείο να σταθεί για περίπου μία ώρα,ώστε να σφίξει το βούτυρο.
Ετοιμάζουμε το ζελέ με το μισό υγρό σύμφωνα με τη συνταγή του πακέτου
και αφήνουμε να κρυώσει (όχι να πήξει).

DSC_0014

Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά της γέμισης εκτός από το ζελέ και τα
χτυπάμε καλά με το μίξερ.

DSC_0010

Προσθέτουμε στο μπολ το κρύο ζελέ.Χτυπάμε για λίγο να ενωθούν
τα υλικά μεταξύ τους.

DSC_0015

Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στην κρύα βάση και βάζουμε ξάνα στο ψυγείο
για περίπου 2 ώρες να στερεοποιηθεί καλά.

  DSC_0017

Ετοιμάζουμε το ζελέ της φράουλας (με τον ίδιο τρόπο όπως πριν) και
προσθέτουμε στο μείγμα και το σιρόπι ή τη μαρμελάδα φράουλα.

DSC_0020

Ανακατεύουμε καλά και αφού κρυώσει,χωρίς να πήξει,το απλώνουμε με
προσοχή στην επιφάνεια της  στερεοποιημένης κρέμας.

 DSC_0021

Βάζουμε στο ψυγείο να πήξει καλά.

DSC_0044

Όταν είναι έτοιμο ξεφορμάρουμε με προσοχή και σερβίρουμε κόβοντας
σε κομμάτια!

DSC_0053


Συνταγή από τη φίλη μου Στέλλα.

6 σχόλια:

  1. Οι φωτογραφίες τα λένε όλα Αλεξάνδρα μου!!
    Εμένα δε μ αρέσει καθόλου σαν γλυκό γιατί είμαι της σοκολάτας πολύ όμως φτιάχνω πολύ συχνά γιατί αρέσει στο αγόρι..
    Θα τη δοκιμάσω τη συνταγή σου και θα σου πω εντυπώσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν μου αρέσει ιδιαίτερα το αμύγδαλο στα γλυκά, ειδικά όταν είναι ολόκληρο. Μου αρέσει πολύ όμως η ιδέα χρήσης του ζελέ με την μαρμελάδα!

    Να αντικαταστήσω τα αμύγδαλα με 5 - 10 μπισκοτάκια;
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σου,Γιάννη.

    Εμένα πάλι τα αμύγδαλα είναι αυτά που μου αρέσουν πολύ,
    αν αποφασίσεις να φτιάξεις το γλυκό χωρίς αμύγδαλα
    μην προσθέσεις επιπλέον μπισκότα,δεν χρειάζεται.

    Ελπίζω να το ευχαριστηθείς,
    καλό απόγευμα
    Αλεξάνδρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. This looks really delicious! I love the awesome presentation. The smooth top layer is really irresistible!
    I would like to invite you to Yumgoggle. Your phenomenal photos have caught our attention, we have been on the lookout for unique and interesting bloggers since we launched our food photo submission site which is http://www.yumgoggle.com/gallery/ This will allow you to showcase all your great work and share it with our visitors. We’d be proud to have your work as part of our growing collection to continue to have a larger reach and further inspire all fellow food lovers out there! Sorry for the shameless plug to our site =)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αλεξάνδρα φαίνεται υπέροχο περιμένω να κρυώσει στο ψυγείο! Μπορούμε άραγε να το σερβίρουμε σε ποτηράκια-σφηνάκια όπως το σερβίρουν πολλές φορές σε βαφτίσια; Το χεις σκεφτεί; Το blog σου μου δίνει κίνητρο να προσπαθώ με μαγειρική και ζαχαροπλαστική είσαι πολύ ταλαντούχα σε ευχαριστούμε!!!

    Έλσα Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπέροχο και πετυχαίνει πάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...