Print Friendly and PDF

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Γιαούρτι

Χωρίς συντηρητικά,χρωστικές και ζελατίνη!!!

DSC_0011

Υλικά
1 κιλό γάλα  καλής ποιότητας
1 κ.σ. καλά γεμάτη, γιαούρτι καλής ποιότητας
3-4 κ.σ. γάλα επιπλέον


Εκτέλεση
Βάζουμε το ένα κιλό γάλα σε κατσαρόλα να βράσει.

DSC_0056

Αν έχουμε θερμόμετρο κουζίνας, θα πρέπει να φτάσει τους 80 βαθμούς C.

DSC_0070

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αδειάζουμε το γάλα σε
ένα τάπερ.Αφήνουμε να κρυώσει τόσο, ώστε
βουτώντας μέσα το μικρό μας
δαχτυλάκι να μπορούμε να μετρήσουμε αργά μέχρι το 20.
Με το θερμόμετρο θα πρέπει η θερμοκρασία να κατέβει στους 42 βαθμούς.


DSC_0072

Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί σε ένα ποτήρι το γιαούρτι με το επιπλέον
γάλα.

DSC_0071

Ρίχνουμε το μείγμα στο γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα πολύ καλά.

DSC_0073

Σκεπάζουμε καλά το τάπερ και το βάζουμε χωρίς να το ξανακουνήσουμε
σε ζεστό μέρος  να σταθεί για αρκετές ώρες ή ακόμη καλύτερα για όλη
τη νύχτα.Όταν είναι έτοιμο, το βάζουμε στο ψυγείο.
Κρατάει περίπου 5-6 μέρες.

DSC_0002

ΣΗΜ:Όσο καλύτερα είναι τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε για να
φτιάξουμε το γιαούρτι, τόσο καλύτερο θα είναι το αποτέλεσμα.

DSC_0023

Είναι αυτονόητο ότι το γιαούρτι που θα φτιάξουμε στο σπίτι δε θα είναι
τόσο πηχτό όσο αυτό που αγοράζουμε έτοιμο, είναι όμως πεντανόστιμο
και κυρίως είναι αγνό και φτιαγμένο απ’ τα χεράκια μας!
Αν το θέλετε πιο πηχτό βάλτε το σε τουλουπάνι να στραγγίσει τα υγρά του.
Απολαύστε το με φρέσκα φρούτα,γλυκά του κουταλιού ή απλά σκέτο!

DSC_0012

Συνταγή από τη φίλη μου Τασούλα.

1 σχόλιο:

  1. δοκιμάστε και με γάλα και γιαούρτι bio γιατί θα έχετε καταπληκτικά αποτελέσματα. Επίσης εάν χρησιμοποιήσετε γιαούρτι με πέτσα η γεύση απογειώνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...