Print Friendly and PDF

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Τραγανές πατάτες φούρνου

Δοκιμάστε τες!!!

DSC_0012


Υλικά
6-8 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
αλάτι χοντρό
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
λίγη ρίγανη προαιρετικά


Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε αντικολλητικό ταψί.
Πασπαλίζουμε με το αλάτι ,το πιπέρι,τη ρίγανη αν βάλουμε,και το ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά να πάνε παντού.

DSC_0001

Απλώνουμε τις πατάτες στο ταψί,ώστε να μην καλύπτονται μεταξύ τους.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
στους 200 βαθμούς C με αντιστάσεις πάνω κάτω για 50 λεπτά χωρίς να
ανακατέψουμε καθόλου!
Βγάζουμε το ταψί απ’ το φούρνο και αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο.

DSC_0002

Συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 200-220 βαθμούς C για όσο ακόμη
χρειάζεται,μέχρι  να πάρουν χρώμα οι πατατούλες μας.
Όταν είναι έτοιμες,σερβίρουμε αμέσως.

DSC_0004

Υπέροχες πατάτες με τραγανή κρούστα εξωτερικά και μαλακές στο εσωτερικό τους!

DSC_0008

Συνταγή της φίλης μου Τασούλας.

3 σχόλια:

  1. Πατάτα, λατρεμένη! Θα το κάνω σίγουρα την επόμενη φορά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πεντανόστιμες τις φάγαμε με συκωτάκι. ΥΠΕΡΟΧΕΣ!!
    Τώρα με την κρίση με πατάτα, φασόλια, τραχανά, κουρκούτι θα την βγάζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...