Print Friendly and PDF

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Light pasta με τόνο

…της διαιτολόγου!

DSC_0034

Υλικά
για 2-3 μερίδες
250 γρ. βίδες ή φιογκάκια
120 γρ τόνο σε λάδι ή νερό
2 μέτρια κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
λίγο δυόσμο
τα φύλλα από 5 κλαδάκια φρέσκο βασιλικό
1 ποτηράκι λευκό κρασί
1 κ.γ. ρίγανη και θυμάρι
1 κ.γ. μουστάρδα
2 κ.σ. κουκουνάρι (προαιρετικά αλλά δίνει μεγάλη νοστιμιά)


Εκτέλεση
Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
Ψιλοκόβουμε το δυόσμο και ξεχωρίζουμε τα φυλλαράκια από το βασιλικό.

DSC_0017


Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο με το ελαιόλαδο για 3 λεπτά
ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα,να μαλακώσουν πολύ καλά
και να γυαλίσουν.

DSC_0016

Στη συνέχεια προσθέτουμε το δυόσμο, το βασιλικό, το κουκουνάρι,
τη ρίγανη και το θυμάρι.

DSC_0018

Έπειτα από 1 λεπτό προσθέτουμε τον τόνο και τη μουστάρδα ανακατεύοντας
συνεχώς.
Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.

DSC_0019

Πριν σωθούν όλα τα υγρά από την κατσαρόλα μας,σβήνουμε το φαγητό με
το κρασί και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 1-2 λεπτά.

DSC_0021

Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει τα ζυμαρικά και τα έχουμε αλατίσει ελαφρά,
τα προσθέτουμε στο μίγμα ανακατεύοντας όλα τα υλικά μεταξύ τους.

DSC_0022

Σερβίρουμε αμέσως.

DSC_0033

Συνταγή της φίλης μου Σοφίας.

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...