Print Friendly and PDF

Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Ρολό με σοκολατένιο παντεσπάνι

Ώρα για τη συνταγή…

DSC_0025

Υλικά
8 κ.σ. κοφτές αλεύρι
1 κ.γ.baking  powder
5 κ.σ. κοφτές κακάο
10 κ.σ. ζάχαρη
4 αβγά
1 βανίλια

για την κρέμα
300  γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη με
3-4 κ.σ. άχνη ζάχαρη και
1 κ.γ. καφέ στιγμής (προαιρετικά για γεύση μόκας)


Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ και χτυπάμε με το μίξερ στη δυνατή ταχύτητα τα αβγά
με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.

 

DSC_0005

DSC_0006

Προσθέτουμε στο μείγμα τα υπόλοιπα υλικά κοσκινίζοντας τα.
Χτυπάμε για λίγο σε χαμηλή ταχύτητα ίσα να ενωθούν.

DSC_0007

Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ σε ταψί με διαστάσεις 39x31 εκ.
στρωμένο με λαδόκολλα.

DSC_0008

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο  στους 170 βαθμούς C,με αντιστάσεις
πάνω κάτω για 14 λεπτά ακριβώς.

DSC_0011

Βγάζουμε από το φούρνο και με τη βοήθεια του αντικολλητικού χαρτιού
αναποδογυρίζουμε πάνω σε καθαρή πετσέτα ελαφρά πασπαλισμένη με άχνη.
Αφαιρούμε τη λαδόκολλα.

DSC_0012

Με τη βοήθεια της πετσέτας τυλίγουμε σε ρολό και αφήνουμε να κρυώσει.

DSC_0014

DSC_0015


Όταν είναι έτοιμο,ξετυλίγουμε και γεμίζουμε με το μείγμα της κρέμας,
κρατώντας ένα μέρος για να στολίσουμε και εξωτερικά το ρολό.

DSC_0016

Τυλίγουμε και πάλι.

DSC_0017

Καλύπτουμε εξωτερικά το ρολό με την υπόλοιπη κρέμα.

DSC_0018

Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να σταθεί αρκετές ώρες.
Σερβίρουμε.

DSC_0026

2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...